Bayi

Definitions and meanings of "Bayi"

What do we mean by bayi?

Here you will find one or more explanations in English for the word bayi. Define bayi, bayi synonyms, bayi pronunciation, bayi translation, English dictionary definition of bayi.

(B-Aye)V.1. To make sounds like an animal.2 to immitate a sheep,goat,cow or elephant.  Urban Dictionary

The word "bayi" in example sentences

How to use bayi in a sentence? Example sentences with the bayi, a sentence example for bayi, and how to make bayi in sample sentence, how do I use the word bayi in a sentence? How do you spell bayi in a sentence?

This year, however, it performed the classic eight-row ceremonial dance, known as the bayi dance, which is carried out by 64 schoolchildren. ❋ Unknown (2008)

The Taipei Confucian Temple marked the 2,558th anniversary of the birth of Confucius yesterday amid criticism from some city councilors that the temple performed the bayi dance — traditionally performed to pay homage to an emperor — to “fawn” over the presence of President Ma Ying-jeou 馬英九. ❋ Michael Turton (2009)

Yang satu mampir ke warung,, yang satu lagi mendekat ke kereta bayi yang ada Hacchan-nya,, trus senyum ke Hacchan. ❋ Mayoineko (2007)

Hacchan bayi, yang nda dhong kalo orang yang ke warung itu adalah temennya orang yang dia panggil "PAPA", pun ditinggal,, dengan menyisakan satu pertanyaan,, "Emang mereka bukan suami-istri yah??" ❋ Mayoineko (2007)

Maka aku ma temen2ku kemaren patungan belanja bayi. ❋ Mayoineko (2007)

Liat ayunan bayi, bayangin bayinya diayun-ayun trus kelempar, melayang, mendarat di pager, ... ❋ Mayoineko (2007)

Sejak kecil, Candy ga taw sapa orang tuanya, coz sejak bayi dia ditinggalkan di depan sebuah rumah yatim piatu [ya, bilang aja panti asuhan XD], namana Pony House. ❋ Mayoineko (2007)

Sampai saat ini kondisi bayi Siantar Utara, Pematangsian - dalam keadaan sehat. tar, yang datang ke RS. ❋ Unknown (2010)

Pada pihak RSUP HAM berjanji akan tahun 2010 ini Ratih sangat mulai mengoperasi bayi yang berharap bisa disembuhkan diberi nama Rizka ini. ❋ Unknown (2010)

Kami menyediakan berbagai perlengkapan bayi yang bisa anda beli dan dapatkan dengan kualitas tinggi dan harga yang terjangkau. ❋ Unknown (2010)

Dia diciptakan sebagai pencahar memakan daging bangkai saudaranya Perlu diperingatkan berulang-ulang Saya menegaskan bahwa format eko - nomi perang besar dan kontrateror yang Wakil Presiden sebagaimana diatur oleh (pembersih usus bayi) yang membersihkan sendiri. ❋ Unknown (2010)

Bab dia nih, aku tatau aaa jatuh hukum harus ke tak. tp dr satu segi ade benefictnye sbb kes buang bayi semakin hari makin kejam … tensen tol aku tgk berita … apa daaaa … tau buat tahu branak tanggung le … ank tu rezeki, yg haram tu hubungan mak bapak bukannya baby yg haram, ank dia tetap suci disisi Allah. ❋ BangNara (2010)

KUALA LUMPUR 21 Jan. - Malaysia menyambut kedatangan 516,645 bayi tahun lepas, meningkat ❋ Unknown (2010)

Mmg susu ibulah the best, 6bulan pertama penting utk susukan bayi dan baby actually x perlukan air atau ap2 mkanan lam tempoh tu. lepas 6 bulan baru slow bg baby makan. pastu klu ikut lam Islam, lepas baby tu umur 2 tahun, kena stop sbb baby tu kire dah 'pandai' even ade yg dah pandai bercakap … ❋ BangNara (2010)

Terutamanya selepas mengetahui yang anda mengambil anak angkat kerana risaukan kes pembuangan bayi yang melampau di Malaysia sekarang ini. ❋ BangNara (2010)

Kalau kita tengok negara yang mempunyai kadar kematian wanita/bayi semasa bersalin yang tinggi, contohnya India, adalah kerana kurangnya kesedaran tentang kepentingan merujuk kepada doktor semasa hamil dan melahirkan. ❋ Unknown (2010)

Ini adalah kerana untuk mengelakkan kematian ibu dan bayi, serta membantu mengurangkan risiko kecacatan pada bayi (read: kurangkan risiko, not elakkan anak cacat. bukan elakkan anak cacat, bukan boleh kira korang ni, silap cakap kang ada je yang kata "Eleh, dia tu cakap gitu, anak dia pun cacat .."). ❋ Unknown (2010)

Dan tak pernah ada budak2 sekolah yang kantoi berdua-duaan ataupun kes terjumpa bayi di mana-mana. ❋ Unknown (2010)

I like to [Bayy] at stupid people when I drive by them. [Bertha] is so [monsterous] that I Bayy at her,like a cow, every time she walks by. ❋ Christopher L. (2006)

What does bayi mean?

What does the word bayi mean? Find synonyms, antonyms and the meaning of the word bayi in our free online dictionary! Find words starting with bayi and anagrams of bayi. Looking for online definition of bayi in the dictionary? Bayi explanation free. What is bayi? Meaning of bayi term.

Are you safe on the internet?Surf anonymously, prevent hackers from acquiring your IP address, send anonymous email, and encrypt your Internet connection. High speed, ultra secure, and easy to use. Instant setup!