Dalam

Definitions and meanings of "Dalam"

What do we mean by dalam?

Here you will find one or more explanations in English for the word dalam. Define dalam, dalam synonyms, dalam pronunciation, dalam translation, English dictionary definition of dalam.

1.A way to say that something is deep as fuck. 2.Something you say when you're poking a fat guys stomach.  Urban Dictionary

The word "dalam" in example sentences

How to use dalam in a sentence? Example sentences with the dalam, a sentence example for dalam, and how to make dalam in sample sentence, how do I use the word dalam in a sentence? How do you spell dalam in a sentence?

In our art, we use the terms dalam, and luar, for, respectively, "inside" and "outside." ❋ Steve Perry (2010)

Perlu diperhatikan juga objek dalam kalimat pasif diawali dengan by, dimana hal ini disebut by-phrase dalam sebuah kalimat pasif. ❋ Unknown (2008)

Apabila Ali menyuarakan hasrat untuk meminang Esah, Mak Dara telah memberi syarat kepada Ali duit dalam akaunnyer sebanyak RM50 ribu kerana hantaran bagi Esah adalah RM25 ribu. ❋ Budiey (2010)

Adakah ia berpunca daripada sikap Aril yang dilihat dalam Diari AF atau disebabkan kehadiran Marsha yang kelihatan intim dengan Aril di dalam akademi? ❋ Unknown (2009)

Bekas pengarah siasatan BPR, Abdul Razak Idrus memberitahu mahkamah tinggi hari ini bahawa siasatan terhadap Datuk Seri Anwar Ibrahim yang didakwa menyorok RM3 bilion dalam akaun asing dan mempunyai kaitan dengan kepentingan Barat, didapati tidak berasas. ❋ Unknown (2009)

Jika dalam pemilu legislatif 9 April 2009 lalu, pemilih dalam satu TPS paling banyak adalah 500 pemilih, maka dalam Pilpres 8 Juli 2009, pemilih dalam satu TPS paling banyak adalah 800 pemilih. ❋ Unknown (2009)

Sebagai catatan, jika user mengenal bilangan ½ atau 0.5, maka dalam sistem komputer bilangan yang dikenal umumnya menggunakan 0.5 dibandingkan ½. ❋ Unknown (2009)

Ia mengatakan, jika digabung dengan jumlah TKI asal NTB yang diberangkatkan selama tahun 2008 yang mencapai 29.596 orang maka dalam 16 bulan terakhir ini hampir 40 ribu orang warga NTB uang diberangkatkan sebagai TKI ke Malaysia. ❋ Unknown (2009)

Potongan gaji 10 peratus anggota ATM ke dalam akaun isteri diperluas Bekas Ketua Pegawai Operasi Kesas didakwa terima rasuah RM254,000 ❋ Unknown (2009)

Kami amat simpati dengan nasib komposer Sri Bayu yang dikatakan agak malang, sudah'lah sakit, kini timbul pula dakwaan bahawa isteri'nya, penyanyi Erema telah memasukkan wang royalti lagu ciptaan'nya ke dalam akaun bank sendiri. ❋ Unknown (2009)

Cerita ini menjadi dramatik apabila pada Oktober 2006, Altantuya dimaklumkan bahawa komisyen yang dibayar oleh syarikat Perancis-Sepanyol Armaris telah masuk ke dalam akaun bank di Kuala Lumpur. ❋ Unknown (2009)

Tup - tup ada RM100++ dalam akaun TNB untuk bil umah saya .. ❋ Unknown (2008)

[Gerald]: And that's how I lost my mother. [Clarence]: Oh, [dalam joo]. ❋ ThiccAssNigger (2018)

What does dalam mean?

What does the word dalam mean? Find synonyms, antonyms and the meaning of the word dalam in our free online dictionary! Find words starting with dalam and anagrams of dalam. Looking for online definition of dalam in the dictionary? Dalam explanation free. What is dalam? Meaning of dalam term.

Are you safe on the internet?Surf anonymously, prevent hackers from acquiring your IP address, send anonymous email, and encrypt your Internet connection. High speed, ultra secure, and easy to use. Instant setup!